Снимка: Булфото, архивНяма недостиг на лекарства у нас, увери здравният министър

...
Снимка: Булфото, архивНяма недостиг на лекарства у нас, увери здравният министър
Коментари Харесай

Няма недостиг на лекарства у нас, увери здравният министър

Снимка: Булфото, списък

Няма дефицит на медикаменти у нас, увери здравният министър Костадин Ангелов.

Доставени бяха към 150 000 шприци от 0,4 нискомолекулярен хепарин и малко над 150 000 шприци от 0,6 шприци от лекарството. Благодарение на тези количества, целият болничен пазар, във връзка с потребността на пациентите ще бъде удовлетворен. Всеки понеделник в аптечната мрежа за жители се отпускат по осъществени предварителни съглашения 2 000 опаковки, в които има по 6 шприци, нужни за всички жители, в това число и за бременните дами. Това разяснява министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов пред публицисти. С него беше и заместник-министърът Евгени Григоров.

" Искам да благодаря на изпълнителната организация по медикаментите, които работиха. Към сегашния миг няма дефицит на лекарства, както в страната, по този начин и в лечебните заведения. В рамките на няколко дни този нискомолекулярен хепарин ще тръгне по болничните звена ", добави той.

Днес у нас идват 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се ползва с други лекарства при лекуването на Covid-19. „ Така ще има за всеки един човек. Ремдесивир също има задоволително “, съобщи на днешното държавно съвещание министър председателят Бойко Борисов. Той разпореди всекидневно да се следи наличността на лекарствените артикули за лечението на пациентите с новия вирус, оповестиха от държавната пресслужба.

На съвещанието здравният министър Костадин Ангелов предложи да бъде основан Координационен съвет за осъществяване на Националния проект за имунизиране против Covid-19. Координационният съвет ще дава отговор за организацията, логистиката и съхранението на всички ваксини, които България ще получи, както и ще дефинира предпочитаните групи за имунизация.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР